Νέα & Ειδήσεις

Άρθρα

Όχι. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για χειρουργείο και σε μεταγενέστερο στάδιο. Η αμοιβή του ιατρού έχει ισχύ μέχρι και 6 μήνες από την ημέρα της επίσκεψης. Το κόστος της κλινικής και του αναισθησιολόγου μπορεί όμως να αλλάξει.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ιατρείο οποιαδήποτε στιγμή για να σας επιλύσουμε τις απορίες. Εάν χρειάζεται μπορεί να κανονιστεί και 2η επίσκεψη.
Οι φωτογραφίες είναι αναπόσπαστο μέρος του ιατρικού σας φακέλλου και χρησιμεύουν στο Δρ. Σταύρου καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας σας. Θα υπογράψετε μία φόρμα συγκατάθεσης όπου θα επιλέξετε εάν αυτές οι φωτογραφίες θα παραμείνουν στο φάκελό σας ή εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς λόγους.
Εάν η επίσκεψή σας αφορά περιοχές του προσώπου, προσπαθήστε να διατηρήσετε το makeup σας στον ελάχιστο βαθμό καθώς η αξιολόγηση της εμφάνισής σας θα είναι πιο ρεαλιστική.
Μπορείτε να φέρετε μαζί σας ένα φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας για συμπαράσταση. Παρ’ όλα αυτά η απόφαση για τη θεραπεία πρέπει να είναι εξολοκλήρου δική σας.

Ανάρρωση

Η ανάρρωση είναι σημαντικό μέρος της θεραπείας σας και πρέπει να γίνετε με το σωστό τρόπο. Οι οδηγίες που θα λάβετε από τον Δρ. Σταύρου πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια για να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της επέμβασης σας.
Η ανάρρωση μπορεί να γίνει στο δικό σας χώρο από την ίδια ημέρα της επέμβασης εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες αυτής και εάν έχετε την κατάλληλη βοήθεια στο σπίτι. Εάν το επιλέξετε εσείς, μπορείτε να παραμείνετε για ένα βράδυ εντός της κλινικής.
Εάν μπορείτε να αναρρώσετε στο σπίτι σας τότε θα πρέπει να συνοδεύεστε από ένα υπεύθυνο ενήλικα που μπορεί να σας παρέχει κάποια βοήθεια.
Εντός των κλινικών η φροντίδα σας θα παρέχετε από επαγγελματίες ιατρούς και νοσοκόμους ειδικά εκπαιδευμένους στη νοσηλεία χειρουργημένων ασθενών.
Κάθε ασθενής και κάθε επέμβαση διαφέρει. Το πλάνο της ανάρρωσης σας θα συζητηθεί λεπτομερώς με τον Δρ. Σταύρου κατά τη διάρκεια της προεγχειρητικής σας επίσκεψης. Όλες οι οδηγίες θα σας δοθούν λεπτομερώς συμπεριλαμβανομένου του τρόπου φροντίδας των πληγών, της λήψης φαρμάκων κλπ.
Ο Δρ. Σταύρου θα σας επισκεφθεί στο θάλαμο νοσηλείας σας από την ίδια ημέρα της εγχείρησης σας. Αφού πάρετε εξιτήριο από την κλινική θα σας δοθούν λεπτομερείς οδηγίες για την επόμενη σας επίσκεψη στο ιατρείο του Δρ. Σταύρου.
Θα σας δοθεί μια πλήρης λίστα με τις πιθανές επιπλοκές και προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν μετά την εγχείρηση. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης σας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας.

Φωτογραφίες πριν και μετά

Λόγο της δέσμευσης μας για το σεβασμό της ατομικής ζωής των ασθενών μας, αποφασίσαμε να μην εκθέτουμε φωτογραφίες μέσα από την ιστοσελίδα. Προσκαλούμε τον καθένα από εσάς να επισκεφθεί το ιατρείο μας και να δει μαζί με το Δρ. Σταύρου τη συλλογή των φωτογραφιών.

Χειρουργείο

Ο Δρ. Σταύρου συνεργάζεται με ένα αριθμό κλινικών και θα σας προτείνει που μπορείτε να χειρουργηθείτε. Μικροεπεμβάσεις μπορεί να γίνουν εντός του ιατρείου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Ο Δρ. Σταύρου μετά από συζήτηση μαζί σας θα σας προτείνει την κλινική που είναι καλύτερα να χειρουργηθείτε. Εάν έχετε μια συγκεκριμένη προτίμηση παρακαλούμε όπως το αναφέρετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Εάν η προτίμησή σας πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια του χειρουργείου να είστε βέβαιοι ότι η επιθυμία σας θα ικανοποιηθεί.
Ο Δρ. Σταύρου και ο αναισθησιολόγος θα επιλέξουν το είδος της αναισθησίας που ταιριάζει περισσότερο στην περίπτωσή σας.
Οι κίνδυνοι του χειρουργείου εξαρτώνται από το είδος της επέμβασης και θα συζητηθούν μαζί σας με κάθε λεπτομέρεια κατά την επίσκεψή σας στο ιατρείο και πριν από την υπογραφή της έγγραφης συγκατάθεσης για την εγχείρηση.
Η επιλογή της κατάλληλης ιατρικής ομάδας εξειδικευμένων ιατρών και ενός σύγχρονου ιατρικού κέντρου ελαχιστοποιούν τις επιπλοκές του χειρουργείου. Επίσης η λήψη ενός σωστού ιατρικού ιστορικού και η τήρηση κατά γράμμα των προ- και μετεγχειρητικών οδηγιών του Δρ. Σταύρου μειώνουν τον κίνδυνο επιπλοκών.
Ο κατάλληλος υποψήφιος για πλαστική χειρουργική είναι εκείνος που έχει ρεαλιστικές προσδοκίες και αναγνωρίζει τα όρια που έχει η ιατρική επιστήμη, η τεχνολογία και το σώμα του κάθε ανθρώπου. Η απόφασή του για θεραπεία πρέπει να είναι εξολοκλήρου δική του, συνειδητοποιημένη χωρίς πίεση από άλλους εξωγενής παράγοντες. Ο κάθε υποψήφιος αναζητεί βελτίωση της εικόνας του, της αυτοπεποίθησής του και της ψυχικής και σωματικής του υγείας.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ο κάθε ασθενής και το κάθε πρόβλημα πρέπει να εξατομικεύεται και να αντιμετωπίζεται ανάλογα. Είναι φυσιολογικό η κάθε ηλικιακή ομάδα να αναζητά διαφορετικές θεραπείες και οι προτεινόμενες λύσεις να εφαρμόζονται αναλόγως το πρόβλημα και τον ασθενή.
Είναι και οι δύο υποκατηγορίες της πλαστικής χειρουργικής. Η κοσμητική χειρουργική ενισχύει και βελτιώνει ένα υγιές, φυσιολογικό και λειτουργικό μέρος του σώματος. Η επιθυμία του κάθε ανθρώπου είναι προϋπόθεση για κάθε επέμβαση κοσμητικής χειρουργικής.
Η επανορθωτική χειρουργική διορθώνει μία ανωμαλία, γενετική ή επίκτητη που προκαλεί λειτουργικά ή αισθητικά προβλήματα στον ασθενή. Ο στόχος της είναι η επαναφορά της λειτουργικότητας και της φυσικής εικόνας του σώματος.
Η πλαστική χειρουργική όπως και κάθε άλλο χειρουργείο πρέπει να γίνεται σε πιστοποιημένα από το κράτος ιατρικά κέντρα και κλινικές που παρέχουν όλες τις υπηρεσίες για την εξασφάλιση της ασφάλειας του ασθενούς. Για μικροεπεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν με τοπική αναισθησία ο Δρ. Σταύρου διαθέτει κατάλληλα εξοπλισμένο μικρό χειρουργείο στο ιατρείο του.
Στις περισσότερες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής ο ασθενής παίρνει εξιτήριο αυθημερόν. Εάν το χειρουργείο είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πέραν της μίας επέμβασης ίσως χρειαστεί διανυκτέρευση για 1-2 βράδια.
Η επιλογή της κλίνης (μονόκλινο, δίκλινο, τετράκλινο) είναι δική σας.